Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agata BaranowskaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (14 głosów)200 g
mąki100 g
margaryny lub
masła3 łyżki
wody1/2 łyżeczki
soliSłone ciasto półkruche - sposób przygotowania:
Mąkę mieszamy z
solą. Dodajemy zimną
margarynę (lub
masło), którą siekamy nożem, mieszając jednocześnie z
mąką. Wlewamy
wodę i szybko zagniatamy rękami ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy kulę, owijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Ciasta można zrobić więcej i resztę zamrozić.Tarty na słodko i słono
: Zuzanna Wiciejowska Połączenie
szpinaku,
śmietany i
łososia w jednym daniu to bardzo dobry pomysł. Zamiast
mrożonego szpinaku użyj świeżego, który tylko chwilę przesmaż na patelni. słone ciasto półkruche : 200 g
mąki 100 g
margaryny lub
masła 3 łyżki
wody 1/2 łyżeczki
soli farsz: 1/2 kg mrożonegoPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu