Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor youstyna33Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Chlebek pitta - składniki:
drożdże 1/2 łyżeczki
mąka biała 250 g
cukier 1/2 łyżki
sól 1/2 łyżki
woda 150mlChlebek pitta - sposób przygotowania: Podziel ciasto na 4 części. Rozwałkuj je na owalny kształt o wymiarach ok. 25x13cm. Pozostaw na ok 10 min do wyrośnięcia. Piecz 6-9 min w temp 240 C. Po ugotowaniu przechowuj w czystym wilgotnym ręczniku - tak zachowa świeżość i elastyczność.Łatwy przepis na odrywany chlebek
cynamonowyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu