ßßß Cookit - przepis na Chlebek pitta

Chlebek pitta

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor youstyna33
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Chlebek pitta - składniki:
drożdże 1/2 łyżeczki
mąka biała 250 g
cukier 1/2 łyżki
sól 1/2 łyżki
woda 150ml
Chlebek pitta - sposób przygotowania: Podziel ciasto na 4 części. Rozwałkuj je na owalny kształt o wymiarach ok. 25x13cm. Pozostaw na ok 10 min do wyrośnięcia. Piecz 6-9 min w temp 240 C. Po ugotowaniu przechowuj w czystym wilgotnym ręczniku - tak zachowa świeżość i elastyczność.
Łatwy przepis na odrywany chlebek cynamonowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17862941/chlebek pitta/p