ßßß Cookit - przepis na Prawdziwy pachnący bardzo łatwy chleb drożdzowy

Prawdziwy pachnący bardzo łatwy chleb drożdzowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor maju
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Prawdziwy pachnący bardzo łatwy chleb drożdzowy - składniki:
450 g mąki grubo mielonej
1 łyżeczka od herbaty czubata drożdży suchych
1 łyżeczka od herbaty soli
1 łyżka oliwy z oliwek
250 ml bardzo ciepłej wody
Prawdziwy pachnący bardzo łatwy chleb drożdzowy - sposób przygotowania:
WYKONANIE:
wszystko zagniatamy około 20 - 25 minut, aż pojawią się pęcherze. Im dłużej będziemy zagniatać, tym będzie lepiej.
Po zagnieceniu odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie formujemy chleb, bułeczki, rogaliki - co tylko chcemy. Po ok 30 minutach wkładamy ciasto do wypiekacza. Pieczemy, aż będzie skórka taka jaką lubimy.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17827901/prawdziwy pachnacy bardzo latwy chleb drozdzowy/p