Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor majuCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Prawdziwy pachnący bardzo łatwy
chleb drożdzowy - składniki:450 g
mąki grubo mielonej1 łyżeczka od
herbaty czubata
drożdży suchych1 łyżeczka od
herbaty soli1 łyżka
oliwy z oliwek250 ml bardzo ciepłej
wodyPrawdziwy pachnący bardzo łatwy
chleb drożdzowy - sposób przygotowania:WYKONANIE:wszystko zagniatamy około 20 - 25 minut, aż pojawią się pęcherze. Im dłużej będziemy zagniatać, tym będzie lepiej.Po zagnieceniu odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie formujemy
chleb, bułeczki, rogaliki - co tylko chcemy. Po ok 30 minutach wkładamy ciasto do wypiekacza. Pieczemy, aż będzie skórka taka jaką lubimy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu