ßßß Cookit - przepis na Razowiec z dodatkami

Razowiec z dodatkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor crow.live
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
370 g mąki żytniej pełnoziarnistej (typ 2000)
150 g mąki krupczatki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
330 ml wody
16 g świeżych drożdży (mogą być mrożone)
1 łyżka oliwy
15 suszonych śliwek (jeśli duże to 10)
2 łyżki ziaren słonecznika
1 łyżka pestek dyni
Razowiec z dodatkami - sposób przygotowania: 1. Drożdże rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
2. Do wypiekacza wlewamy wodę, rozpuszczone drożdże i oliwę.
3. Wsypujemy obie mąki, sól i cukier.
4. Nastawiamy automat do wypieku na program Normalny.
W między czasie (gdy maszyna zacznie mieszać składniki):
1. Kroimy drobno śliwki.
2. Na gorącą patelnię (bez tłuszczu) wrzucamy słonecznik i dynię. Prażymy kilka minut.
3. Gdy wypiekacz da sygnał dźwiękowy, otwieramy klapę i wrzucamy śliwki, słonecznik i pestki dyni. Zamykamy klapę i dalej chleb piecze się sam.
Smacznego.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18006880/razowiec z dodatkami/p