Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor crow.liveCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)370 g
mąki żytniej pełnoziarnistej (typ 2000)150 g
mąki krupczatki1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
cukru330 ml
wody16 g świeżych
drożdży (mogą być mrożone)1 łyżka
oliwy15 suszonych
śliwek (jeśli duże to 10)2 łyżki
ziaren słonecznika1 łyżka pestek dyniRazowiec z dodatkami - sposób przygotowania: 1.
Drożdże rozpuszczamy w niewielkiej ilości
wody.2. Do wypiekacza wlewamy
wodę, rozpuszczone
drożdże i
oliwę.3. Wsypujemy obie
mąki,
sól i
cukier.4. Nastawiamy automat do wypieku na program Normalny.W
między czasie (gdy maszyna zacznie mieszać składniki):1. Kroimy drobno
śliwki.2. Na gorącą patelnię (bez tłuszczu) wrzucamy
słonecznik i
dynię. Prażymy kilka minut.3. Gdy wypiekacz da sygnał dźwiękowy, otwieramy klapę i wrzucamy
śliwki,
słonecznik i
pestki dyni. Zamykamy klapę i dalej
chleb piecze się sam.Smacznego.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu