Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor 12viviCzas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia polskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1 kg.
mąki1 szkl.
siemienia lnianego1/2 szkl. dyni1/2 szkl.
słonecznika1 szkl.
orzechów włoskich10 dag
drożdży1 litr letniej
wody3 łyżki
cukru1 1/2 - 2 łyżki
soliPyszny chlebek
orzechowy - sposób przygotowania: Do pól litrowego garnka wlać 1 szkl.
wody dodać kilka łyżek
mąki, 1 łyżkę
cukru jak
drożdże się ruszą to wlać je do miski z
mąką i dodać resztę
cukru,
wody i pozostałe składniki tzn:
orzechy,
siemię lniane,
słonecznik i
dynię. wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do 2 podłużnych blach i czekać 15 min. aby ciasto się ruszyło. Po tym czasie wsadzić ciasto do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec 1 godzinę. Chlebek jest pyszny - gorąco polecam!Ps.Jeśli ktoś woli mniej
słonecznika to można w to miejsce dodać więcej dyni lub odwrotnie wg. uznania. Życzę smacznego!!!Łatwy przepis na odrywany chlebek
cynamonowyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu