Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)A'la pieczeń - składniki:0.5 kg
mięsa mielonego4
jajka ugotowane na twardo1
jajo surowe
przyprawa do mięsa mielonegoszczypta
soliszczypta
pieprzu2 łyżki
bułki tartejA'la pieczeń - sposób przygotowania: Przekładamy do miski
mięso mielone dodajemy kolejno, jedno
jajko surowe,
przyprawę do mięsa mielonego,
sól,
pieprz, 2 łyżki
tartej bułki.Mieszamy. Na blachę kładziemy długi prostokąt z
mięsa mielonego, na nim kolejno jeden za drugim układamy
jajka ugotowane na twardo. Resztą
mięsa przykrywamy owe
jajka. Pieczemy w temperaturze 160 stopni 20 min. Można podawać z ziemniaczkami jako obiad. Lub cienko pokrojone na kanapki. Smacznego!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu