Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor luna.19Czas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia polskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Paluszki mięsnoserowe w sosie śródziemnomorskim - składniki:mięso mielone 400 grbały ser 150 gr1 jajkoszczypta majerankuszczypta pieprzuszczypta czosnku granulowanegosólprzyprawa do mięsa mielonegobułka tarta do panierowaniatłuszcz do smażenia na sos:puszka pomidorów6-7 oliwekszczypta oreganoszczypta bazyliiPaluszki mięsnoserowe w sosie śródziemnomorskim - sposób przygotowania: Mięso wymieszać z przyprawami i serem. Zrobić paluszki o długości ok. 6 cm. Opanierować w tartej bułce i smażyć z każdej strony. Pomidory rozdrobnić, doprawić do smaku dodać oliwki i gotować ok. 10 min do lekkiego odparowania. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną z przyprawami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu