ßßß Cookit - przepis na Paluszki mięsno serowe w sosie śródziemnomorskim

Paluszki mięsno serowe w sosie śródziemnomorskim

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor luna.19
Czas przygotowania: do 60 minut
Region: kuchnia polska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Paluszki mięsno serowe w sosie śródziemnomorskim - składniki:
mięso mielone 400 gr
bały ser 150 gr
1 jajko
szczypta majeranku
szczypta pieprzu
szczypta czosnku granulowanego
sól
przyprawa do mięsa mielonego
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia na sos:
puszka pomidorów
6-7 oliwek
szczypta oregano
szczypta bazylii
Paluszki mięsno serowe w sosie śródziemnomorskim - sposób przygotowania: Mięso wymieszać z przyprawami i serem. Zrobić paluszki o długości ok. 6 cm. Opanierować w tartej bułce i smażyć z każdej strony. Pomidory rozdrobnić, doprawić do smaku dodać oliwki i gotować ok. 10 min do lekkiego odparowania. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną z przyprawami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20825756/paluszki miesno serowe w sosie srodziemnomorskim/p