ßßß Cookit - przepis na Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe

Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor makaronik_anecia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
2 cukinie
2 pieczarki
8 pomidorków czereśniowych
5 dag sera lazur
jajko
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
szczypta oregano
olej
Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe - sposób przygotowania: - Umytą i osuszoną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie pieczarki. Cukinię solimy i odstawiamy. Po tym czasie odciskamy z cukinii sok.
- W misce mieszamy startą cukinię i pieczarki z jakiem i łyżką bułki tartej oraz solą, pieprzem, oregano i szczyptą suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem. Rozgrzewamy olej, kształtujemy małe placuszki i smażymy na złoto. Pod koniec smażenia na każdy placuszek układamy pokruszony lazur. Podajemy z cząstkami pomidorków czereśniowych i szczyptą suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19483885/lazurowe placuszki cukiniowo pieczarkowe/p