ßßß Cookit - przepis na kotleciki rybne ze szpinakiem

kotleciki rybne ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam wymyślać nowe potrawy i sama tworzyć przepisy. Staram się, aby codziennie na obiad było coś nowego i smacznego. Takie kotleciki z ryby ze szpinakiem są zdrowe i zawierają dużo cennych składników. Są dobrym sposobem, aby przemycić dziecku szpinak. Moje uwielbia szpinak i kotlecikami bardzo się zajadało.
Składniki:
5 mrożonych filetów z ryby (np. mintaj, dorsz,sola)
200 g mrożonego szpinaku
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
1 czerstwa bułka
1 jajko
sól
pieprz biały
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia
Ryby i szpinak rozmrozić. Jeżeli w rybach jest dużo wody to należy ją odcisnąć. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty czosnek, sól i pieprz. Przestudzić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Rybę posiekać nożem na około centymetrowe kawałki. Dodać szpinak, bułkę, jajko i przyprawić solą i pieprzem. Formować niewielkie kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu powoli z obu stron.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/02/kotleciki-rybne-ze-szpinakiem.html