Uwielbiam wymyślać nowe potrawy i sama tworzyć przepisy. Staram się, aby codziennie na obiad było coś nowego i smacznego. Takie kotleciki z ryby ze szpinakiem są zdrowe i zawierają dużo cennych składników. Są dobrym sposobem, aby przemycić dziecku szpinak. Moje uwielbia szpinak i kotlecikami bardzo się zajadało.Składniki:5 mrożonych filetów z ryby (np. mintaj, dorsz,sola)200 g mrożonego szpinaku1 łyżka masła2 ząbki czosnku1 czerstwa bułka1 jajkosólpieprz białybułka tarta do panierowaniatłuszcz do smażeniaRyby i szpinak rozmrozić. Jeżeli w rybach jest dużo wody to należy ją odcisnąć. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty czosnek, sól i pieprz. Przestudzić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Rybę posiekać nożem na około centymetrowe kawałki. Dodać szpinak, bułkę, jajko i przyprawić solą i pieprzem. Formować niewielkie kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu powoli z obu stron.