ßßß Cookit - przepis na frykadelki rybne

frykadelki rybne

nazwa

Wykonanie

Frykadelki rybne to fajna alternatywa dla zwykłych panierowanych filetów. Mojej rodzinie bardzo smakowały, dlatego częściej będę je robić na piątkowy obiad. Pysznie smakują podane z ziemniaczkami surówką z kapusty.
Składniki:
700 g filetów rybnych
czerstwa mała bułka
1 jajko
2 łyżki bułki tartej + do panierowania
kilka gałązek koperku
sól
biały pieprz
olej do smażenia
Filety rybne zmielić w maszynce do mięsa. Koperek posiekać. Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do ryby. Wsypać bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać masę i formować małe płaskie kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć powoli na złoty kolor.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/07/frykadelki-rybne.html