ßßß Cookit - przepis na 62. Pulpeciki rybne zapiekane w sosie koperkowym

62. Pulpeciki rybne zapiekane w sosie koperkowym

nazwa

Wykonanie

1 opakowanie Sosu koperkowego Winiary
250 g rybnych filetów
1 mała bułka
1 jajko
1 cebula
Przyprawa do ryb
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Bułka tarta do panierki
1.Rybę ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie zmielić
Bułkę namoczyć w wodzie, odsączyć
Cebulę poszatkować
Wszystkie składniki wymieszać razem i wyrobić na jednolitą masę, gdyby masa była zbyt luźna można dodać odrobinę bułki tartej.
Formować kulki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na jasno złoty kolor
Przygotować sos koperkowy zgodnie z przepisem, dodając 100 ml więcej wody.
Gotowy sos wylać do naczynia żaroodpornego, wyłożyć kulki rybne, dodatkowo na każdej kulce można położyć mały plasterek sera.
Zapiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Źródło:http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2013/02/pulpeciki-rybne-w-sosie-koperkowym.html