ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym

Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym. Lubie potrawy , ktore szybko sie robi, bo lubie dobrze i szybko zjesc ;). Z tym daniem jest tak samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęc skonsumowania czegoś przepysznego :)
Składniki dla 4 osób:
1 podwójma pierś z kurczaka ok. 60 dag
pół opakowania szpinaku mrożonego brykieta
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
łyżka masła
jajko i bułak tarta do panierowania
olej do smażenia
Szpinak należy rozmrozic na sicie. Pierś myjemy i formujemy 4 kawałki.
Na patelni rozgrzewamy masło , wrzucamy rozmrożony szpinak i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i odstawiamy do ostygnięcia.
W piersi ostrym , spiczastym nożem z grubszej strony, robimy kieszonki (nacinamy wzdłuż ). Do takiej kieszonki napychamy łyżką ostudzony farsz szpinakowy.
Na talerzu roztrepujemy jajko moczymy w nim roladki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rogzranej patelni na złoty kolor.
Źródło:http://smakolyki-moniki.blogspot.com/2013/04/piers-z-kurczaka-z-nadzieniem.html