ßßß Cookit - przepis na Pieczarki faszerowane szpinakiem

Pieczarki faszerowane szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Faszerowane pieczarki to proste danie, które można modyfikować, bo można je nadziewać ulubionymi składnikami. Na pewno posmakują Waszym gościom! Wyśmienita przekąska, która może być super początkiem każdego garden party.
Składniki:
20 większych pieczarek
opakowanie mrożonego szpinaku ale nie bardzo rozdrobionego
3 jaja
4 ząbki czosnku
śmietana 30 procent
kilkanaście pokrojonych kostek sera typu feta
masło do smażenia
sól pieprz
Przygotowanie:
Wyłamać z kapeluszy trzony i ściągnąć z nich skórkę. Na pateni rozgrzać masło i wrzucić szpinak, smażyć aż woda odparuje.
Dolać śmietanę, szpinak zmieni kolor na aksamitnie biały. Trochę zredukować smietanę i wbić jajka, mieszać intansywnie aż jaja sie zetną. Dodać fetę, sól, pieprz do smaku. Poczekać az farsz przestygnie i nałożyc go na odwrócone kapelusze . Rozgrzać grilla do około 200 stopni. Wyłożyć na ruszt pieczarki grillowac ok 20 minut.
Źródło:http://naruszcie.pl/318/pieczarki-faszerowane-szpinakiem