Wykonanie
Faszerowane
pieczarki to proste danie, które można modyfikować, bo można je nadziewać ulubionymi składnikami. Na pewno posmakują Waszym gościom! Wyśmienita przekąska, która może być super początkiem każdego garden party.Składniki:20 większych
pieczarekopakowanie
mrożonego szpinaku ale nie bardzo rozdrobionego3
jaja4 ząbki
czosnkuśmietana 30 procentkilkanaście pokrojonych kostek
sera typu
fetamasło do smażenia
sól pieprzPrzygotowanie:Wyłamać z kapeluszy trzony i ściągnąć z nich skórkę. Na pateni rozgrzać
masło i wrzucić
szpinak, smażyć aż
woda odparuje.Dolać
śmietanę,
szpinak zmieni kolor na aksamitnie biały. Trochę zredukować
smietanę i wbić
jajka, mieszać intansywnie aż
jaja sie zetną. Dodać
fetę,
sól,
pieprz do smaku. Poczekać az farsz przestygnie i nałożyc go na odwrócone kapelusze . Rozgrzać grilla do około 200 stopni. Wyłożyć na ruszt
pieczarki grillowac ok 20 minut.