ßßß Cookit - przepis na Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

nazwa

Wykonanie

1 podwójna pierś z kurczaka
200 g mrożonego szpinaku
100 g fety
1 łyżka masła
2 łyżki śmietany 18 %
1-2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie :
Pierś dzielimy na dwie części i rozbijamy na cienki placek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy do czasu, aż wyparuje nam woda.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę i pokruszoną fetę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na rozbitej piersi rozsmarowujemy farsz i zwijamy w roladki.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy przez kilka minut z każdej strony.
Smacznego ! ;)
Źródło:http://charlottegotuje.blogspot.com/2013/02/drobiowe-roladki-ze-szpinakiem-i-feta.html