Wykonanie
            Jeśli może być ciasto 
marchewkowe to 
czemu nie 
marchewkowe ciasteczka ? Co otrzymamy? Miękkie, słodkie, 
kokosowo - 
orzechowe, pyszne 
ciastka i zapewniam Was, że nikt nie zgadnie, że kryją w sobie 
marchewkę. Dzięki 
marchewce w środku, której proporcjonalnie jest dość sporo, 
ciastka są na pewno zdrowsze i bardziej wilgotne. Idealne dla dzieci, ale polecam każdemu łasuchowi!

115 g 
masła, miękkiego85 g drobnego 
cukru75 g jasnego, 
brązowego cukru (soft light brown sugar)1 duże 
jajko1/2 łyżeczki ekstraktu z 
wanilii150 g 
mąki1/2 łyżeczki 
sody1/2 łyżeczki mielonego 
cynamonu25 g wiórek 
kokosowych85 g 
marchewki, startej na drobnej tarce25 g 
orzechów włoskich, posiekanychPiekarnik nagrzewamy do 190 st C. Duże blachy wykładamy papierem do pieczenia.
Masło i 
cukry umieszczamy w dużej misce i ucieramy do białości.Dodajemy 
jajko i ekstrakt 
wanilii i ucieramy, aż ciasto będzie gładki. Dodajemy przesianą 
mąkę, 
sodę i 
cynamon i ponownie ubijamy. Dodajemy 
marchewkę, posiekane 
orzechy i 
wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Wykładamy po 1 łyżeczce masy na papier do pieczenia, pamiętając o przerwach 
między ciastkami. Pieczemy przez 8-10 minut lub do momentu, gdy ciasta będą lekko złotobrązowe na brzegach.. Pozostawiamy na papierze ok 1-3 minuty po czym wyjmujemy na kratkę do całkowitego wystudzenia.Przepis z książki "1001 cupcakes, cookies & other tempting treats"