ßßß
115 g masła85 g mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia55 g kakao2 jajka, lekko ubite175 g drobnego cukru1 łyżeczka ekstraktu wanilii1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego140 g ciemnych czereśni bez pestek, podzielonych na ćwiartkiCzereśniowa śmietanka:150 g tłustej śmietanki(double cream)1 łyżka likieru wiśniowego (kirsch liqueur)Piekarnik nastawiamy na 180 st C. Natłuszczamy prostokątna foremkę o wymiarach 28 na 18 cm. Mieszamy razem mąkę i proszek do pieczenia. Masło umieszczamy w rondelku na niewielkim ogniu i mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy kakao. Mieszamy aż stanie się gładkie. Dodajemy jajka, cukier, oba ekstrakty i ubijamy. Dodajemy mąkę i czereśnie. Mieszamy i wykładamy do foremki.Pieczemy 25-30 minut. Lekko studzimy, kroimy na kwadraty i wyjmujemy z foremki.Śmietankę i kirsch umieszczamy w wysokiej misce i ubijamy. Na każdy kawałek brownies kładziemy niewielką ilość śmietanki. Ozdabiamy czereśnią.Przepis z książki "1001 cupcakes, cookies & other tempting treats"