ßßß
Cookit - przepis na Zupa krem pietruszkowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa krem pietruszkowa
Składniki
Pietruszka korzeń
Olej rzepakowy
Cebula
Czosnek
Bulion warzywny
Rozmaryn
Tymianek
Natka pietruszki
Pieprz czarny
Sól
Bagietka
Drożdże
Wykonanie
600 g
korzenia pietruszki
1 łyżka
oleju rzepakowego
1
cebula
2 ząbki
czosnku
1 l
bulionu warzywnego
½ łyżeczki suszonego
rozmarynu
1 łyżeczka suszonego
tymianku
garść
natki pietruszki
świeżo zmielony
czarny pieprz
sól
PORCJA DLA 4 OSÓBBezglutenowyWegańskiJeśli masz ochotę, możesz do każdej porcji dodać kleks
śmietany
. Zrównoważy to
słodycz
korzenia pietruszki
.1. W dużym garnku rozgrzej
olej
na średnim ogniu. 2. Wrzuć do niego posiekaną
cebulę
,
czosnek
oraz
tymianek
i
rozmaryn
. Duś pod przykryciem ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu. 3. Kiedy
cebula
będzie miękka, wlej
bulion
, wrzuć pokrojoną w kostkę
pietruszkę
i doprowadź do wrzenia. 4. Gotuj na średnim ogniu, aż
pietruszka
będzie miękka (20–30 minut). Dopraw
solą
i
pieprzem
. 5. Zdejmij z ognia i zmiksuj w blenderze. Na koniec dorzuć drobno posiekaną
natkę pietruszki
.
Bezglutenowe
bagietki
bez
drożdży
Mini omlety
Źródło:
http://bezokruszka.pl/zupa-krem-pietruszkowa
Przepisy powiązane
Zupa dyniowa z jabłkiem
Zupa dyniowa z jabłkiem
Zupa dyniowa z jabłkiem
Zupa dyniowa z jabłkiem
Zupa dyniowa z jabłkiem
Składniki powiązane (0)