ßßß Cookit - przepis na Sałatka z grejpfrutem, kozim serkiem i awokado

Sałatka z grejpfrutem, kozim serkiem i awokado

nazwa

Wykonanie

1 duży grejpfrut
1 awokado
100 g koziej fety pokrojonej w kostkę (można użyć koziego serka lub zwykłej fety)
2 garście roszponki
kilka listków bazylii
kilka listków mięty
sok z ½ cytryny
Dodatkowo
4 łyżki oliwy
sok z ½ cytryny
pieprz
porcja na 2 osoby
Bezglutenowy
Zawiera:
Nabiał
1. Grejpfruta wyszoruj pod zimną wodą, wyparz i obierz, odkrajając białą skórkę. 2. Potnij na plasterki i odłóż. 3. Roszponkę opłucz i dokładnie osusz. 4. Awokado obierz ze skórki i potnij w kosteczkę. Odłóż do miski i wymieszaj z sokiem z cytryny (dzięki temu awokado nie ściemnieje). 5. Na talerzu ułóż kolejno plasterek grejpfruta, kilka liści roszponki i ziół, znów plasterek grejpfruta itd. 6. Obok podaj awokado i kozią fetę. 7. Wymieszaj oliwę, sok z cytryny, pieprz i podawaj z sałatką. Smakuje wybornie ze świeżą kromką chleba na sodzie.
Zielona zupa ze szpinaku, kapusty włoskiej i ciecierzycy
Bezglutenowy chleb
Źródło:http://bezokruszka.pl/salatka-z-grejpfrutem-i-kozim-serkiem