ßßß
przepis na ok. 25 ciasteczekBezglutenowyZawiera:OrzechyJaja1. Suszone owoce pokrój i dodaj do nich łyżeczkę ekstraktu z wanilii. 2. Orzechy włoskie i 100 g midgałów zmiel lub drobno posiekaj. 3. Pozostałe 50 g migdałów zalej wrzątkiem. Po dwóch minutach zahartuj je zimną wodą i obierz ze skórki. 4. Jajko wymieszaj z syropem lub miodem. 5. Do suszonych owoców dodaj masę jajeczną, zmielone orzechy i dokładnie wymieszaj. 6. Łyżeczką nakładaj masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 7. Na środku każdego ciasteczka połóż obrany migdał i piecz około 20 minut w 160˚C.



Przepis z małymi modyfikacjami pochodzi z książki B. Połatyńskiej 120 Przepisów bezglutenowych, które zawsze Ci się udadzą.Spaghetti z cukiniiTort kokosowy