Wykonanie
            Inspiracja ze strony jadłonomia . Musiałam zrezygnować z 
orzechów i 
żurawiny, ale dodałam coś innego i wyszło pysznie!Składniki:130 gram 
mąki pszennej1/3 szklanki karobu2 czubate łyżki zmielonych 
migdałów2 łyżki 
sezamu1/4 szklanki 
cukru1 łyżeczka 
sody1 łyżeczka 
proszku do pieczenia2 średnie 
banany1/2 szklanki 
mleka ryżowego1/2 szklanki 
olejuWykonanie:Wymieszać w misce suche składniki. 
Banany zmiksować na gładko, połączyć z 
mlekiem ryżowym i 
olejem. Następnie dokładnie wymieszać składniki mokre z suchymi. Powstanie gęste ciasto, które należy przełożyć do małej keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180°C około 50 minut, do suchego patyczka.Ostudzić, posypać 
cukrem pudrem.Smacznego!
