Wykonanie
Inspiracja ze strony jadłonomia . Musiałam zrezygnować z
orzechów i
żurawiny, ale dodałam coś innego i wyszło pysznie!Składniki:130 gram
mąki pszennej1/3 szklanki karobu2 czubate łyżki zmielonych
migdałów2 łyżki
sezamu1/4 szklanki
cukru1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 średnie
banany1/2 szklanki
mleka ryżowego1/2 szklanki
olejuWykonanie:Wymieszać w misce suche składniki.
Banany zmiksować na gładko, połączyć z
mlekiem ryżowym i
olejem. Następnie dokładnie wymieszać składniki mokre z suchymi. Powstanie gęste ciasto, które należy przełożyć do małej keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180°C około 50 minut, do suchego patyczka.Ostudzić, posypać
cukrem pudrem.Smacznego!