ßßß
Składniki:1 1/4 szkl. cukru jasnego muscovado1/3 szkl. olejujajko2 łyżeczki esencji waniliowej1 szk. maślanki170 g rabarbaru1/2 szkl. orzechów włoskich2 szkl.+3 łyżki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sody1/2 szkl. zarodków pszennychcynamonwykonanie:1 1/4 szkl. cukru jasnego muscovado z 1/3 szkl. oleju, 1 jajem, 2 łyżeczkami esencji waniliowej oraz 1 szkl. maślanki. Dodajemy pokrojone w kostkę ok. 170 gr rabarbaru (w oryginale 6 uncji) oraz 1/2 szkl. pokrojonych łuskanych orzechów włoskich. Następnie stopniowo wsypujemy suche: 2 szkl + 3 łyżki mąki zwykłej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę sody oraz 1/2 szkl. zarodków pszennych. Mieszamy niezbyt dokładnie, tyle, byle się połączyło. Przekładamy do foremek, i posypujemy po wierzchu 2 łyżkami cukru jasnego musc. zmieszanego z 1 łyżeczką cynamonu. Pieczemy ok. 20-25 w 200 st