Wykonanie
Już są pierwsze
jagody! Nie mogłam się doczekać. Pierwsze porcje zawsze bez dodatków (ewentualnie z
cukrem).
Potem dopiero, jak już zaspokoję głód, wykorzystuję do wypieków, pierogów,
napojów.Dziś polecam cupcakes z angielskim, zjawiskowym lukrem (UWAGA! SŁODKIE!).

Na 12 babeczek:1 1/2 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szklanka
cukru80 g roztopionego
masła2
jajka1 duży
banan1/2 szklanki
jagód1/2 szklanki
mlekaLukier:150 g miękkiego
masła250 g
cukru pudru
Mąkę przesiać.
Banana drobno pokroić.Roztopione
masło ostudzić.Połączyć wszystkie składniki na babeczki i bardzo dokładnie wymieszać.Foremki do muffin, wyłożone papilotkami napełnić do 3/4 wysokości.Piec ok 30 - 35 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.Ostudzić.
Cukier puder przesiać, dodać drobno pokrojone miękkie
masło. Utrzeć razem na gładką masę.(Ja dodałam organiczne barwniki dla podrasowania koloru).Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić ostygnięte babeczki.Jeśli masa jest zbyt miękka można włożyć babeczki na kilka minut do lodówki.Smacznego!