ßßß
Składniki : na dwie mini keksówki lub jedną dużą2,5 szklanki mąki migdałowej,0,5 łyżeczki soli,0,5 łyżeczki sody,1,5 łyżeczki cynamonu,1,5 łyżeczki gałki muszkatołowej,1,5 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego,4 łyżeczki imbiru,3 jajka,0,5 szklanki miodu,0,5 szklanki ghee (lub masła albo innego tłuszczu według uznania).Wykonanie :Nagrzać piekarnik do 10 st. C. Zmieszać suche składniki w misce. Mokre wymieszać w osobnej. Używając trzepaczki lub szpatuły kuchennej połączyć składniki dokładnie.Przełożyć do natłuszczonych keksówek. W zależności od wyboru piec następująco – w mini keksówkach 40 minut, w dużej keksówce 1 godzinę. Jeśli wierzch zacznie się za mocno spiekać – należy przykryć folią aluminiową. Wyjąć z piekarnika i sprawdzić drewnianym patyczkiem czy jest upieczone – powinien wyjść czysty. Studzić około 1 godziny – po tym czasie można wyjąć z formy.