Wykonanie
Kolejny rok za pasem, a wraz z nim noworoczne postanowienia. Proponuję dorzucić do listy „Rok ze Zdrowiem na Ty”. Z tej właśnie okazji proponuję na dobry początek szejk
szpinakowy o smaku
cytrynowym .Z okazji Nowego Roku dziękujemy Wam
drodzy czytelnicy za zaglądanie na blog, dzielenie się uwagmi i za wspólne gotowanie. Cieszę się, że nasze przepisy goszczą na Waszych stołach. Życzę Wam, aby ten rok był pełen zmian na dobre nie tylko w Waszej kuchni. Oczywiście, zaglądajcie jak najczęściej na nasz talerz pełen zdrowiaSkładniki:1,5 zielonego
jabłka1 garść mrożonego lub
świeżego szpinaku1 pałka
selera naciowego1/2 obranej ze
skórki cytryny1/2
pomarańczy lub 2
mandarynki, obrane ze skórki1 łyżeczka
oleju z pestek dyni lub innego
woda (miałam
mrożony szpinak, więc użyłam ciepłej
wody)Miksujemy wszystko w blenderze i dodajemy tyle
wody aby uzyskać konsystencję szejka.
