ßßß
Foto M.BojkoSkładniki:1 szklanka kaszy jęczmiennej1/2 szkalnki kaszy jaglanej1 cebula25 dkg pieczarek2 małe kapusty chińskie (bok choy)1,5 szklanki pokrojonych w kostkę pomidorów (mogą być z puszki)sól, pieprz, przyprawa warzywana, przyprawa meksykańskaWykonanie:Kasze umyć, ugotować na półmiękko, najlepiej w bulionie warzywnym lub w wodzie z przyprawami.(Proporcje: 1 szklanka kaszy 1,3/4 szklanki wody)Cebulę, pieczarki i kapustę pokroić i podmażyć.Wymieszać wszystkie składniki, wyłożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć folią.Piec w piekarniku przez ok. 40 min w temp. 180C. Można podać z sosem pomidorowym, sałatką, kotletami z soczewicy czerwonej, lub z ciecierzycy (garbanzo).