ßßß
Cookit - przepis na Tarta alzacka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Tarta alzacka
Składniki
Ciasto francuskie
Boczek wędzony
Cebula
Ser
Ser brie
Gałka muszkatołowa
Śmietana
Kminek
Pieprz
Sól
Oliwa z oliwek
Wykonanie
sobota, 1 Styczeń 2011, autor: blue_megi, 3 Komentarzy »Składniki:rozmrożone gotowe
ciasto francuskie
wędzony boczek
w plasterkach2
cebule
ser
typu
brie
szczypta
gałki muszkatołowej
3 łyżki
śmietany
trochę zmielonego
kminku
pieprz
,
sól
do smaku
oliwa
Boczek
pokroić na paseczki, a
cebulę
w plastry. Na patelni rozgrzać trochę
oliwy
. Podsmażyć
boczek
, aż będzie chrupiący i zdjąć go na talerzyk. Wrzucić
cebulę
i zeszklić ją.
Śmietanę
wymieszać z
przyprawami
. Dodać do
cebuli
i dusić jeszcze przez chwilę.Foremkę wyłożyć
ciastem francuskim
, po nakłuwać je widelcem. Rozłożyć na nim
boczek
i rozsmarować
śmietanę
z
cebulą
.
Ser
pokroić na plastry i położyć na nadzieniu. Piec około 15 min w 230-250°C. Podawać na ciepło.
Źródło:
http://www.rogalikblog.pl/przepisy/pieczywo/tarta-alzacka
Przepisy powiązane
Tarta alzacka
Tarta alzacka
Tarta alzacka
Tarta alzacka
Tarta alzacka
Składniki powiązane (0)