ßßß Cookit - przepis na Dietetyczny pieczony pasztet drobiowy. Dieta niskowęglowodanowa.

Dietetyczny pieczony pasztet drobiowy. Dieta niskowęglowodanowa.

nazwa

Wykonanie

wtorek, 28 Styczeń 2014, autor: blue_megi, 3 Komentarzy »
Propozycja śniadania lub kolacji podczas diety niskowęglowodanowej.
Składniki:
o,5 kg wątróbek drobiowych
0,5 kg filetów z piersi indyka lub kurczaka
duża cebula
2 jajka
sól, pieprz
łyżeczka majeranku
spora szczypta mielonej gałki muszkatołowej
łyżka oliwy lub oleju lnianego
Filety kroimy w kostkę, wątróbkę na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę. Dodajemy mięso, smażymy przez chwilę, mieszając. Dodajemy trochę wody, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem 15 minut. Przekładamy do robota kuchennego z założonym mieszadłem i nożem i miksujemy (zamiast tego możemy podduszone mięso zemleć w maszynce do mięsa). Dodajemy jajka i przyprawy i dokładnie mieszamy. Przekładamy masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut.
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepisy/drob/dietetyczny-pieczony-pasztet-drobiowy