Wykonanie
wtorek, 28 Styczeń 2014, autor: blue_megi, 3 Komentarzy »Propozycja śniadania lub kolacji podczas diety niskowęglowodanowej.Składniki:o,5 kg
wątróbek drobiowych0,5 kg
filetów z piersi indyka lub
kurczakaduża
cebula2
jajkasól,
pieprzłyżeczka
majerankuspora szczypta mielonej
gałki muszkatołowejłyżka
oliwy lub
oleju lnianegoFilety kroimy w kostkę,
wątróbkę na mniejsze kawałki.
Cebulę siekamy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy
oliwę i podsmażamy
cebulę. Dodajemy
mięso, smażymy przez chwilę, mieszając. Dodajemy trochę
wody, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem 15 minut. Przekładamy do robota kuchennego z założonym mieszadłem i nożem i miksujemy (zamiast tego możemy podduszone
mięso zemleć w maszynce do
mięsa). Dodajemy
jajka i
przyprawy i dokładnie mieszamy. Przekładamy masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut.