ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoserek mascarpone 400 gramówżółtka 2 sztukcukier waniliowy 1 sztukcukier puder 4 łyżek stołowychżelatyna 1 łyżek stołowychporzeczki czarne 200 gramówcukier według uznanialikier porzeczkowy 1 łyżek stołowychWykonanie:Utrzeć żółtka na parze z łyżką wrzątku, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Namoczoną w 4 łyżkach wody żelatynę rozpuścić podgrzewając. Ser zmiksować z masa żółtkową i żelatyną. Przełożyć do pucharków i ostudzić. Odłożyć 2 łyżki oczyszczonych porzeczek, a resztę włożyć do rondla, dodać wodę i zagotować. Wymieszać z likier i dosłodzić do smaku. Deser polać sosem i ozdobić porzeczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: