Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
serek mascarpone 400 gramów
żółtka 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 4 łyżek stołowych
żelatyna 1 łyżek stołowych
porzeczki czarne 200 gramów
cukier według uznania
likier porzeczkowy 1 łyżek stołowychWykonanie:Utrzeć
żółtka na parze z łyżką wrzątku,
cukrem waniliowym oraz
cukrem pudrem. Namoczoną w 4 łyżkach
wody żelatynę rozpuścić podgrzewając.
Ser zmiksować z masa
żółtkową i
żelatyną. Przełożyć do pucharków i ostudzić. Odłożyć 2 łyżki oczyszczonych
porzeczek, a resztę włożyć do rondla, dodać
wodę i zagotować. Wymieszać z
likier i dosłodzić do smaku. Deser polać sosem i ozdobić
porzeczkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: