Przyrządzenie tego deseru zajmuje 25 min , jest przepyszny i smakuje praktycznie każdemu.Serekmascarpone to kolejny cud , podobnie jak ciasto francuskie. Można go przyrządzić na słodko , słono , ostro - jak nam pasuje.Składniki :500 g serka mascarpone4 żółtka125 g cukru150 g jagód4 łyżki cukru pudrucukier waniliowy lub laska waniliikilka listków świeżej mięty.Przygotowanie :Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na kogel-mogel. Serekmascarpone utrzeć drewnianą łyżką by stał się puszysty ( po wyjęciu z opakowania jest zbity ) Połączyć żółtka i serek . Dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Odstawić do lodówki na 10 min . W tym czasie jagody zblendować lub zmiksować z cukrem pudrem. Miętę opłukać , oderwać kilka listków. Na dno szklanek układać mus serowy , na to jagody i ponownie mus serowy . Polać resztą jagód , przyozdobić miętą i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę. Latem możemy używać owoców sezonowych ( truskawki , maliny , wiśnie ) Zimą te które dostępne są jako mrożone.Smacznego ! :):)