Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada według uznania
mąka kukurydziana 1 łyżek stołowych
śmietana 130 mililitrów
jajka 4 sztuk
cukier 180 gramów
twaróg 370 gramów
serek homogenizowany 370 gramówWykonanie:
Ser 250-300g utrzeć z
twarogiem dodać 2 łyżki
cukru,
jajka,
mąkę kukurydzianą, 2,5 łyżki
mąki pszennej i
śmietanę (kwaśną), cały czas mieszać.Pozostały
ser połączyć z resztą
mąki, dodać 4 łyżki
wody i
cukier. Następnie należy energicznie zagnieść ciasto , owinąć w folię i odstawić do lodówki na 30-40 minut. Rozwałkowanym
ciastem wylepić tortownicę uprzednio wysmarowaną małą ilością
masła.Ponakłuwać widelcem ciasto i piec 10-15 minut w 180 stopniach C. Na upieczony spód wyłożyć
ser, wyrównać i piec 50-60 minut. Ostudzone ciasto ozdobić drobinkami
czekolady, lub posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Twarożek dobrze przemielić w maszynce, co najmniej 3
razy.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: