ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada według uznaniamąka kukurydziana 1 łyżek stołowychśmietana 130 mililitrówjajka 4 sztukcukier 180 gramówtwaróg 370 gramówserek homogenizowany 370 gramówWykonanie:Ser 250-300g utrzeć z twarogiem dodać 2 łyżki cukru, jajka, mąkę kukurydzianą, 2,5 łyżki mąki pszennej i śmietanę (kwaśną), cały czas mieszać.Pozostały ser połączyć z resztą mąki, dodać 4 łyżki wody i cukier. Następnie należy energicznie zagnieść ciasto , owinąć w folię i odstawić do lodówki na 30-40 minut. Rozwałkowanym ciastem wylepić tortownicę uprzednio wysmarowaną małą ilością masła.Ponakłuwać widelcem ciasto i piec 10-15 minut w 180 stopniach C. Na upieczony spód wyłożyć ser, wyrównać i piec 50-60 minut. Ostudzone ciasto ozdobić drobinkami czekolady, lub posypać cukrem pudrem.Uwagi:Twarożek dobrze przemielić w maszynce, co najmniej 3 razy.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: