ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoherbatniki 150 gramówmasło 100 gramówżelatyna 2 łyżek deserowychmaliny 350 gramówjogurt naturalny 1 litrówcukier 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukśmietana kremówka 250 gramówlistki mięty według uznaniaWykonanie:Pokruszone herbatniki zagnieść z roztopionym masłem i masą wyłożyć dno średniej tortownicy, wstawić na 30 minut do lodówki. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Zmiksować 150g oczyszczonych malin. Jogurt wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym i połączyć ze zmiksowanymi malinami. Żelatynę wymieszać z odrobina kremu jogurtowego, a potem z pozostałym kremem. Do tężejącego kremu dodać 100g oczyszczonych malin i połączyć z ubitą śmietaną. Krem wyłożyć na spód ciasta, wygładzić i wstawić na 2h do lodówki. Tort pokroić na duże kawałki, udekorować pozostałymi malinami oraz listkami mięty. Podawać z bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: