Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 40 dekagramów
kapusta cukrowa 1 sztuktłuszcz 6 dekagramów
mąka 2 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
koperek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka słodka według uznaniaWykonanie:
Żeberka poprzecinać na kawałki, obrumienić w szybkowarze no mocno rozgrzanym tłuszczu, wyjąć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć oczyszczoną i pokrojoną
cebulę i też wyjąć, a do szybkowaru wsypać
mąkę (ogień pod szybkowarem zgasić) i wymieszać.
Kapustę obgotować w oddzielnym garnku, podzielić na liście, przygotować jak na gołąbki. Każdy liść pozbawić grubego nerwu (wyciąć lub potłuc). Każdy kawałek
żeberka posypać
solą i
pieprzem, posmarować
koncentratem pomidorowym, położyć na nim trochę
cebuli usmażonej i ciasno zawinąć w 2 liście
kapusty. Ułożyć na dnie szybkowaru, wlać 1 szklankę
wywaru z obgotowywania
kapusty, posolić, popieprzyć i posypać
papryką. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: