ßßß Cookit - przepis na Żeberka wieprzowe na ostro

Żeberka wieprzowe na ostro

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1 kilogramów
miód 4 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
woda 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowych
ząbek czosnku 2 sztuk
imbir według uznania
Cynamon 0.25 łyżek deserowych
goździk 1 sztuk
wino białe wytrawne 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2. Żeberka pokrajać na 8 porcji, zalać marynatą, pozostawić w chłodnym miejscu na noc. 3. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (190oC) przez godzinę, odlewając tłuszcz, smarować mięso marynatą. Po upieczeniu żeberka powinny być chrupkie, zrumienione i soczyste. 4. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami MAN TOU Proporcje dla 4 osób
Uwagi:
wino lub wódka wyborowa, 4 łyżki sosu sojowego lub 1 i 1/2 szklanki przyprawy maggi 2 i 1/2 łyżki wody
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: KASIA
Data: 2010-03-10
MNAIM COŚ PYSZNEGO...POLECAM
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1754/Zeberka-wieprzowe-na-ostro