Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1 kilogramów
miód 4 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
woda 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowychząbek
czosnku 2 sztuk
imbir według uznania
Cynamon 0.25 łyżek deserowych
goździk 1 sztuk
wino białe wytrawne 2 łyżek stołowychWykonanie:1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2.
Żeberka pokrajać na 8 porcji, zalać marynatą, pozostawić w chłodnym miejscu na noc. 3. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (190oC) przez godzinę, odlewając tłuszcz, smarować
mięso marynatą. Po upieczeniu
żeberka powinny być chrupkie, zrumienione i soczyste. 4. Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami MAN TOU Proporcje dla 4 osóbUwagi:
wino lub
wódka wyborowa, 4 łyżki
sosu sojowego lub 1 i 1/2 szklanki
przyprawy maggi 2 i 1/2 łyżki
wodyPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor:
KASIAData: 2010-03-10MNAIM COŚ PYSZNEGO...POLECAMDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: