ßßß Cookit - przepis na Suszone śliwki w cieście

Suszone śliwki w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Suszone śliwki w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śliwki suszone 250 gramów
ciasto naleśnikowe 300 gramów
migdały bez skórki 80 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
cukier puder według uznania
Cynamon według uznania
tłuszcz według uznania
Wykonanie:
Śliwki umyć i namoczyć ( 30 minut), osaczyć. Do każdej śliwki włożyć połowę migdała i obtoczyć w mące ( nadmiar strząsnąć). Zanurzać śliwki w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku kuchennym i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4718/Suszone-sliwki-w-ciescie