Wykonanie
« Powrót  
Suszone śliwki w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki suszone 250 gramówciasto naleśnikowe 300 gramów
migdały bez skórki 80 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
cukier puder według uznania
Cynamon według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:
Śliwki umyć i namoczyć ( 30 minut), osaczyć. Do każdej
śliwki włożyć połowę
migdała i obtoczyć w
mące ( nadmiar strząsnąć). Zanurzać
śliwki w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku kuchennym i posypać
cukrem pudrem wymieszanym z
cynamonem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: