Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
masło 1 kostek
cukier puder 100 gramów
migdały mielone 100 gramów
goździki mielone 1 szczypta
Cynamon 1 szczyptapowidła
morelowe do przełożenia 100 gramówWykonanie:Z podanych składników zagnieść kruche ciasto z dodatkiem
migdałów i włożyć na 1h do lodówki. rozwałkować na grubość 3 mm i wycinać foremką gwiazdki. Ułożyć na dużej blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. posypać
cukrem pudrem i ułożyć na pozostałych ciastkach posmarowanych powidłami, obracając o pewien kąt, tak aby były widoczne podwójne ząbki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: