Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica wołowa 1 sztuk
por 3 sztuk
pieczarka 0.25 kilogramów
kapusta pekińska 0.5 sztuk
konina według uznania
makaron shirataki 0.25 kilogramów
jajko 4 sztuk
łój wołowy według uznaniashoyu 0 . 5 szklanekdeshi 1 szklanek
cukier 4 łyżek stołowychWykonanie:1. Częściowo zamrożone
mięso pokrajać na bardzo cienkie poziome płaty. 2. Połączyć składniki sosu, wlać do dzbanka, postawić na
stole obok 4 miseczek zawierających całe
żółtka. 3. Większą, głęboką patelnię umieścić na przenośnej płytce gazowej lub elektrycznej, postawić na lub obok nakrytego stołu. 4. Wyłożyć
wołowinę, jarzyny,
twaróg i
makaron na duży półmisek, postawić przy patelni. 5. Mocno rozgrzaną patelnię, smarować nabitym na widelec kawałkiem
łoju. 6. Włożyć 1/4
mięsa, lekko obsmażyć, aż straci czerwony kolor. 7. Do 1/4 sosu, dodać trochę
makaronu, jarzyn i
twarogu, dusić przez 3 min. (jarzyny muszą być chrupkie): 8. Każdy biesiadnik wybiera sobie kawałki
mięsa, jarzyny,
ser i
makaron, zanurza przed jedzeniem w miseczce z
żółtkiem. 9. Pozostałe składniki smażyć stopniowo w miarę ubywania potrawy. Proporcje dla 6-8 osóbUwagi:
pory pokrajane w ukośne paski, małe
pieczarki,
kapusta pekińska podzielonej na cząstki, 2 kawałki świeżego
tofu (
twaróg sojowy) osączonego, pokrajanego w dużą kostkę,
makaron shirataki lub
chiński wermiszel ugotowany bez
soli, wypłukany, osączonySos: 1/2 szklanki shoyu (japoński
sos sojowy) 1 szklanka deshi (japoński
wywar) 4 łyżki
cukruKuchnia JapońskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: