ßßß
Składniki:5 dużych muszli makaronowychok. 100-150 gramów mięsa mielonego (tyle mniej więcej mi zostało)2 plastry sera żółtego1 mała cebula lub kawałek białej części pora2 nieduże pieczarkipieprz
Zagotowujemy wodę, solimy i wrzucamy muszle. Gotujemy al dente, czyli na półtwaro. Ja gotowałam troszkę za długo bo 12 minut i jedna muszla mi pękła. Proponuję gotować ok. 8 minut i po tym czasie sprawdzićGdy makaron się gotuje, obieramy i myjemy pieczarki, kroimy w kosteczkęCebulę również obieramy i kroimy w kosteczkęNa patelnię wrzucamy mięso z cebulą i pieczarkami i smażymy na małym ogniu doprawiając pieprzemSer żółty kroimy w kwadraty
Podsmażone mięso z cebulka i pieczarkami nakładamy łyżeczką do muszli
Na każde nadzienie nakładamy po dwa kwadraciki sera żółtego
Nagrzewamy piekarnik (u mnie termoobieg) na 200 stopni i wkładamy muszle na środkową półkę. Pieczemy ok. 15 minut, aż ser się stopi
Można podać z surówką z białej lub pekińskiej kapustyNa zdrowie :)Biorę udział w akcji: