Lista składników2 litry wody 300 g dobrej wołowinysól do smaku 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżki octu ryżowego sok z połowy limonki 2 marchwie 1 czerwona chilli 2 duże ząbki czosnku 225 g bambusa 3 cm kawałek imbiru 1 trawa cytrynowamakaron 25 g suszonych grzybów mun grzyby shiitake lub ciemne pieczarki kilka liści kapusty chińskiej Bok Choy lub włoskiej ( 1/4 małej główki) 100 g makaronu Chow mein lub chińskicienki ryżowy po jednym jajku na porcję zupyPomysł na tą zupkę podsunęła mi moja synowa. Dawno już o niej słyszałam i jadłam w Londynie, ale pierwszy raz robiłam. Smakowała nam bardzo.Grzyby mun pokroić na mniejsze kawałki i zalać wrzącą wodą. Zostawić na póżniej. Grzyby mocno napęcznieją.Do garnka wlać wodę, dodać mięso wołowe. Doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu tak długo aż mięso będzie prawie miękkie.Teraz kolej na wszystkie pozostałe składniki oprócz makaronu i jajek. Zagotować i doprawić do smaku według uznania. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną . Ja dodałam zwykłą kapustę, ale powinna być Bog choy egzotyczna kapusta chińska. Idealna też byłaby kapusta włoska. łatwiej ją kupić.Teraz już tylko dodać makaron i gotować tak długo jak jest podane w opisie na opakowaniu.Jajka ugotować na twardo.Mięso pokroić na cienkie plasterki.Podawać na głębokim talerzu z kilkoma listkami kapusty, z jajkiem ugotowanym na twardo oraz plasterkiem mięska.Smacznego.