ßßß Cookit - przepis na Wątróbki drobiowe z brzoskwiniami

Wątróbki drobiowe z brzoskwiniami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wątróbka drobiowa 250 gramów
cebula 1 sztuk
brzoskwinie w puszce 4 sztuk
margaryna 2 łyżek stołowych
sezam 200 gramów
wino deserowe 50 mililitrów
tymianek 1 sztuk
kminek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
tosty 4 sztuk
liście sałaty 4 sztuk
Wykonanie:
Obraną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce margaryny.
Wątróbki opłukać, większe przekroić na pół i krótko obsmażyć na reszcie margaryny. Uprażyć bez tłuszczu nasiona sezamu.
Wymieszać wątróbkę z cebulą oraz sezamem.Wlać wino i dusić około 5 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
Umyć tymianek, osuszyć, oderwać listki i dodać je do wątróbki. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem oraz sokiem z cytryny.
Sałatę umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzu.
Ułożyć brzoskwinie i wypełnić je wątróbkami. Podawać ze zrumienionymi tostami.
Uwagi:
brzoskwinie z puszki -8 połówek, łodyga tymianku
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Brazylijska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Szesana
Data: 2009-04-09
Może tak przyrządzonej wątróbki bym się tyknęła? Wątpliwe;) ale pomysł ciekawy:)
Autor: edl26
Data: 2008-12-11
wątróbki bleee ale kwiatki fajne :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3980/Watrobki-drobiowe-z-brzoskwiniami