ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegowątróbka drobiowa 250 gramówcebula 1 sztukbrzoskwinie w puszce 4 sztukmargaryna 2 łyżek stołowychsezam 200 gramówwino deserowe 50 mililitrówtymianek 1 sztukkminek według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniasok z cytryny według uznaniatosty 4 sztukliście sałaty 4 sztukWykonanie:Obraną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce margaryny.Wątróbki opłukać, większe przekroić na pół i krótko obsmażyć na reszcie margaryny. Uprażyć bez tłuszczu nasiona sezamu.Wymieszać wątróbkę z cebulą oraz sezamem.Wlać wino i dusić około 5 minut na małym ogniu, pod przykryciem.Umyć tymianek, osuszyć, oderwać listki i dodać je do wątróbki. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem oraz sokiem z cytryny.Sałatę umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzu.Ułożyć brzoskwinie i wypełnić je wątróbkami. Podawać ze zrumienionymi tostami.Uwagi:brzoskwinie z puszki -8 połówek, łodyga tymiankuAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia BrazylijskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: SzesanaData: 2009-04-09Może tak przyrządzonej wątróbki bym się tyknęła? Wątpliwe;) ale pomysł ciekawy:)Autor: edl26Data: 2008-12-11wątróbki bleee ale kwiatki fajne :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: