Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
twaróg 50 gramów
mąka 6 dekagramów
jajko 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
masło według uznania
śmietana według uznaniaWykonanie:
Twaróg przepuścić przez maszynkę, dodać
jajka, trochę
mąki,
wanilię oraz
cukier i dobrze wymieszać. Stolnicę posypać resztą
mąki, wyłożyć
twaróg i zagnieść ciasto. Utoczyć z niego wałki jak na leniwe pierogi i w podobny sposób pokrajać. Kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Podawać serniczki na ciepło, polane
śmietaną i posypane
cukrem pudrem.Uwagi:
masło lub
margaryna do smażenia
śmietana z
cukrem pudrem do polaniaCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: