ßßß Cookit - przepis na Tort ze składnikami mięsnymi

Tort ze składnikami mięsnymi

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
chleb ptylowy 1 sztuk
pasta z szynki 1 sztuk
pasta z mięsa pieczonego 1 sztuk
pasta jajeczna 1 sztuk
polędwica wieprzowa wędzona 5 dekagramów
ogórek kwaszony 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sałata 2 sztuk
Wykonanie:
Skórkę z boków chleba otrzeć na tarce i ostrym nożem odciąć poziomo spód bochenka. Wykrajać 3 okrągłe plastry chleba, każdy grubości 1 cm i średnicy ok. 20 cm. Pierwszy plaster posmarować pastą z szynki 2, położyć na nim równo drugi plaster, który posmarować pastą z mięsa pieczonego 2. Przykryć równo trzecim plastrem i lekko docisnąć, a następnie wierzchni plaster i boki wszystkich trzech posmarować pastą jajeczną, której warstwę dokładnie wyrównać. Plasterki polędwicy i obrany ogórek pokrajać w wąskie paseczki i ozdobić nimi wierzch tortu, układając z nich kratkę. Dokoła, przy samej krawędzi, przybrać tort posiekanymi listkami sałaty, a boki oprószyć nacią pietruszki. Postawić w chłodnym miejscu, a przed podaniem pokrajać jak tort cukierniczy na 8-12 części.
Uwagi:
2 listki sałaty, bochenek chleba ptylowego
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1726/Tort-ze-skladnikami-miesnymi