Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
chleb ptylowy 1 sztukpasta z
szynki 1 sztukpasta z
mięsa pieczonego 1 sztuk
pasta jajeczna 1 sztuk
polędwica wieprzowa wędzona 5 dekagramów
ogórek kwaszony 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sałata 2 sztukWykonanie:Skórkę z
boków chleba otrzeć na tarce i
ostrym nożem odciąć poziomo spód bochenka. Wykrajać 3 okrągłe plastry
chleba, każdy grubości 1 cm i średnicy ok. 20 cm. Pierwszy plaster posmarować pastą z
szynki 2, położyć na nim równo drugi plaster, który posmarować pastą z
mięsa pieczonego 2. Przykryć równo trzecim plastrem i lekko docisnąć, a następnie wierzchni plaster i boki wszystkich
trzech posmarować
pastą jajeczną, której warstwę dokładnie wyrównać. Plasterki
polędwicy i obrany
ogórek pokrajać w wąskie paseczki i ozdobić nimi wierzch
tortu, układając z nich kratkę. Dokoła, przy samej krawędzi, przybrać tort posiekanymi listkami
sałaty, a boki oprószyć nacią
pietruszki. Postawić w chłodnym miejscu, a przed podaniem pokrajać jak tort cukierniczy na 8-12 części.Uwagi:2 listki
sałaty, bochenek
chleba ptylowegoPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: