Wykonanie
« Powrót  Rogaliczki

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
masło 1 kostek
drożdże 50 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
śmietana według uznania
sól 1 szczypta
mleko 2,5 łyżek stołowych
marmolada według uznaniaWykonanie:Ciepłym
mlekiem zalać rozkruszone
drożdże i zasypać
cukrem. Gdy rozczyn wyrośnie, dodać go do pozostałych składników. Dobrze wyrobić ciasto, dodając tyle
śmietany, aby było miękkie i elastyczne. Ciasto rozwałkować i wyciąć trójkąty. Posmarować je
marmoladą i zwijać formując rogaliki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: