Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 1,5 szklanek
żółtko 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
mąka pszenna 3 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 30 dekagramów
krakersy 2 sztuk
mleko 2 szklanek
margaryna 1 kostekWykonanie:
Cukier,
żółtko,
cukier waniliowy,
mąka pszenna i ziemniaczaną, 1 szklanek
mleka - wszystko razem wymieszać. 1 szklankę
mleka zagotować i do tego wlać zmiksowaną masę. Gotować aż zgęstnieje. Ostudzić. Powstały
budyń połączyć z
Kasią i wiórkami, by powstała jednolita masa. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i układać
krakersy, masa,
krakersy, masa,
krakersy i cienka warstwa masy oraz na wierzch posypać wiórki uprzednio podsmażone na suchej patelni na rumiany kolor.Uwagi:Najlepsze na drugi dzień.Autor: dorcia2906Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: