ßßß Cookit - przepis na Rafaello na krakersach

Rafaello na krakersach

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 16
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier 1,5 szklanek
żółtko 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
mąka pszenna 3 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 30 dekagramów
krakersy 2 sztuk
mleko 2 szklanek
margaryna 1 kostek
Wykonanie:
Cukier, żółtko, cukier waniliowy, mąka pszenna i ziemniaczaną, 1 szklanek mleka - wszystko razem wymieszać. 1 szklankę mleka zagotować i do tego wlać zmiksowaną masę. Gotować aż zgęstnieje. Ostudzić. Powstały budyń połączyć z Kasią i wiórkami, by powstała jednolita masa. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i układać krakersy, masa, krakersy, masa, krakersy i cienka warstwa masy oraz na wierzch posypać wiórki uprzednio podsmażone na suchej patelni na rumiany kolor.
Uwagi:
Najlepsze na drugi dzień.
Autor: dorcia2906
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9702/Rafaello-na-krakersach