ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosznycle cielęce 4 sztukmigdały 50 gramówcebula czerwona 2 sztukpomarańcza 1 sztukmasło 30 gramówportwajn 200 mililitrówrozmaryn, gałązka 1 sztukśmietana gęsta 2 łyżek stołowychzasmażka ciemna 1 łyżek stołowychrodzynki 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Sznycle umyć i osuszyć. Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki. Umytą w gorącej wodzie pomarańczę obrać, a skórkę pokroić w paseczki, z owocu wycisnąć sok.Mięso i migdały podsmażyć na maśle, włożyć cebulę i podsmażyć na jasno brązowo. dodać portwajn, sok i skórkę z pomarańczy oraz umyte rodzynki, i dusić 5 minut. Śmietanę i zagęszczacz wymieszać razem z sosem, zagotować i doprawić solą oraz pieprzem. Udekorować gałązką rozmarynu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: