Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle cielęce 4 sztuk
migdały 50 gramów
cebula czerwona 2 sztuk
pomarańcza 1 sztuk
masło 30 gramówportwajn 200 mililitrów
rozmaryn, gałązka 1 sztuk
śmietana gęsta 2 łyżek stołowychzasmażka ciemna 1 łyżek stołowych
rodzynki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Sznycle umyć i osuszyć.
Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Oczyszczoną
cebulę pokroić w krążki. Umytą w gorącej wodzie
pomarańczę obrać, a skórkę pokroić w paseczki, z
owocu wycisnąć sok.
Mięso i
migdały podsmażyć na
maśle, włożyć
cebulę i podsmażyć na jasno brązowo. dodać portwajn, sok i skórkę z
pomarańczy oraz umyte
rodzynki, i dusić 5 minut.
Śmietanę i zagęszczacz wymieszać razem z sosem, zagotować i doprawić
solą oraz
pieprzem. Udekorować gałązką
rozmarynu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: