ßßß Cookit - przepis na Sznycel cielęcy w portwajnie

Sznycel cielęcy w portwajnie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle cielęce 4 sztuk
migdały 50 gramów
cebula czerwona 2 sztuk
pomarańcza 1 sztuk
masło 30 gramów
portwajn 200 mililitrów
rozmaryn, gałązka 1 sztuk
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
zasmażka ciemna 1 łyżek stołowych
rodzynki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Sznycle umyć i osuszyć. Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki. Umytą w gorącej wodzie pomarańczę obrać, a skórkę pokroić w paseczki, z owocu wycisnąć sok.
Mięso i migdały podsmażyć na maśle, włożyć cebulę i podsmażyć na jasno brązowo. dodać portwajn, sok i skórkę z pomarańczy oraz umyte rodzynki, i dusić 5 minut. Śmietanę i zagęszczacz wymieszać razem z sosem, zagotować i doprawić solą oraz pieprzem. Udekorować gałązką rozmarynu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4768/Sznycel-cielecy-w-portwajnie