ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,5 szklanekmasło 100 gramówjajka 4 sztukcukier 1 szklanekproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmigdały - mielone 150 gramówmleko 0,5 litrówporzeczki czerwone 0,5 kilogramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Miękkie masło utrzeć z cukrem na krem, dodając po jajku. Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i migdałami. Dolać tyle mleka, aby ciasto uzyskało konsystencję gęstej śmietany. Połowę ciasta wylać do małej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Na wierzchu ułożyć oczyszczone, osuszone porzeczki (kilka gałązek pozostawić do dekoracji), pozostawiając ok. 1cm wolnego brzegu. Zalać pozostałym ciastem. piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto obficie oprószyć cukrem pudrem i udekorować gałązkami porzeczek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: