ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegobanany 4 sztukmasło 4 łyżek stołowychcukier 4 łyżek stołowychlikier bananowy 40 mililitrówpomarańcza 2 sztukcytryna 0,5 sztukbrandy 40 mililitrówkumkwaty 2 sztukWykonanie:Pomarańcze przekroić na połówki i wycisnąć z nich sok. Sos wycisnąć także z cytryny. Kumkwaty pokroić w plasterki. Banany obrać i ewentualnie pokroić wzdłuż na połówki. Kumkwaty i banany podsmażyć na maśle na jasny kolor. Owoce wyjąć z patelni i trzymać w cieple. Do pozostałego w patelni masła dosypać cukier i podgrzewać mieszając, aż się skarmelizuje, zalać likierem bananowym i sokami z cytrusów. Zagotować. Do sosu ponownie włożyć banany i w nim podgrzać. Przełożyć na ogrzane talerzyki, polać brandy i podpalić. Serwować płonące.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: