Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
banany 4 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
cukier 4 łyżek stołowych
likier bananowy 40 mililitrów
pomarańcza 2 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
brandy 40 mililitrówkumkwaty 2 sztukWykonanie:
Pomarańcze przekroić na połówki i wycisnąć z nich sok. Sos wycisnąć także z
cytryny. Kumkwaty pokroić w plasterki.
Banany obrać i ewentualnie pokroić wzdłuż na połówki. Kumkwaty i
banany podsmażyć na
maśle na jasny kolor.
Owoce wyjąć z patelni i trzymać w cieple. Do pozostałego w patelni
masła dosypać
cukier i podgrzewać mieszając, aż się skarmelizuje, zalać
likierem bananowym i
sokami z
cytrusów. Zagotować. Do sosu ponownie włożyć
banany i w nim podgrzać. Przełożyć na ogrzane talerzyki, polać
brandy i podpalić. Serwować płonące.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: