Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
miód sztuczny 250 gramów
cukier 250 gramównapar mocnej
kawy 2 szklanek
jajko 1 sztuk
masło 70 gramów
mąka 3 szklanek
soda oczyszczona 2 łyżek deserowych
przyprawa do piernika 2 łyżek deserowych
jabłko 1 sztuk
bakalie 250 gramówWykonanie:
Miód z
masłem,
cukrem i przyprawą rozpuścić w garnku ustawionym na małym ogniu na płytce ochronnej. Wystudzić, dodać
kawę i
mąkę z
sodą oraz
jajko. Dobrze utrzeć mikserem. Dodać drobno pokrojone
bakalie(
rodzynki,
śliwki suszone,
orzechy włoskie) i starte
jabłko, wymieszać. Wylać ciasto do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60-75 min w 170 stopniach. Wystudzone posypać
cukrem pudrem lub polać dowolną polewą.Uwagi:Można użyć
miód sztuczny pół na pół z prawdziwym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: