ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoudka z kurczaka 4 sztukcebula 4 sztukpieprz według uznaniawarzywko według uznaniapapryka słodka mielona według uznaniaczosnek granulowany według uznaniakostka rosołowa drobiowo-wołowa według uznaniaolej 4 łyżek stołowychkeczup 5 łyżek stołowychWykonanie:Udka posypać pieprzem, warzywkiem, papryką i czosnkiem i odstawić do lodówki na min 2godz.Na patelni z olejem przyrumieniamy udka na mocnym ogniu. Wyjmujemy je i na ten sam olej wrzucamy cebule,którą chwilę podsmażamy, i do niej dodajemy keczup, wszystko jeszcze chwile smażymy i zalewamy kubkiem rosołu z kostki rosołowej. Mieszamy i dodajemy udka. Całość dusimy do miękkości.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: