ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 750 gramówmaliny 250 gramówjagody 200 gramówbiałka 3 sztukcukier puder 4 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukmleko 2 szklanekWykonanie:Oczyścić owoce i osuszyć. Do dekoracji odłożyć po 10 truskawek i malin. Pozostałe truskawki i maliny zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru. Mus rozlać na 4-6 talerzykach i odstawić w chłodne miejsce. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Z białek ubić sztywną pianę z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru. Łyżką do lodów nabierać duże porcje piany i kłaść te białe kule na wrzące mleko. Gotować minute na małym ogniu pod przykryciem. Przewrócić je na drugą stronę i gotować jeszcze minutę, tym razem bez przykrycia. Wyjąć łyżka cedzakową i ułożyć na talerzykach z musem owocowym. Udekorować odłożonymi owocami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: